Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας συμμετείχε το ΙΕΚ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, το διήμερο 17-18 Νοε που πραγματοποιήθηκε στην Εβραϊκή Συνοικία, κάτω από την αιγίδα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.
Το Φεστιβάλ τίμησε με τη παρουσία της, η Δήμαρχος κα Μερόπη Υδραίου όπου συνεχάρη τους καταρτιζόμενους του ΙΕΚ για τις ξεχωριστές γεύσεις που δημιούργησαν, πάντοτε με την επίβλεψη των εκπαιδευτών της Σχολής.
Τα εδέσματα που προσφέρθηκαν στους κατοίκους της πόλης με την αθρόα προσέλευση, ήταν ένα πάντρεμα των επιρροών της κουζίνας που έχει δεχθεί το νησί των Φαιάκων τόσο από Ενετούς, Άγγλους και Γάλλους όσο και από την ηπειρωτική και νησιωτική χώρα, με ¨άγνωστες¨ νοστιμότατες παραλλαγές που απόλαυσε με περίσσια ευχαρίστηση ο κόσμος.
Σε συνδυασμό με τη νέα και διαδεδομένη τάση, πάντοτε σύμφωνη με τις γαστρονομικές ανησυχίες αλλά και επιθυμίες των ημερών, ο κόσμος δοκίμασε brioche με λαυράκι και σάλτσα bianco, polenta croquettes με γραβιέρα, tortilla με σοφρίτο και Surprise Puree, καθώς και το παραδοσιακό στιφάδο με κρεμμύδι shallots
Φυσικά το εξαιρετικό τοπικό brand name του νησιού το κουμ κουάτ δεν θα έλλειπε από το street food που ετοίμασαν οι καταρτιζόμενοι του ΙΕΚ: Crème Pâtissière, μαρμελάδα κουμ κουάτ και γλυκό του κουταλιού κουμ κουάτ μέσα σε μικρά σουδάκια, ήταν η γεύση που απογείωνε πραγματικά τον ουρανίσκο.
Συγχαίρουμε όλους τους καταρτιζόμενους που έλαβαν μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας, τους εκπαιδευτικούς κκ. Μπούρα, Κοτίνη, Αυλωνίτη καθώς και τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης παρακείμενα στην Αγία Σοφία που συνέβαλλαν στην επιτυχία του γαστρονομικού ταξιδιού, ανάμεσα στα καντούνια της πόλης.
Ραντεβού το 2023 με περισσότερες γεύσεις-εκπλήξεις και happenigs όπως υποσχέθηκαν οι διοργανωτές!