Art Debono Hotel, Γουβιά, Κέρκυρα 49100

Επαγγελματική Σχολή με σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας

I.E.K. Κέρκυρας

26610 90030

iekker@mintour.gr

Art Debono Hotel

Γουβιά, Κέρκυρα 49100

08:30 - 15:30

Δευτέρα - Παρασκευή

I.E.K. Κέρκυρας

26610 90030

info@iek-kerkyras.edu.gr

Art Debono Hotel

Γουβιά, Κέρκυρα 49100

08:30 - 19:00

Δευτέρα - Παρασκευή

" Ποιοτικές σπουδές Τουρισμού που οδηγούν στην επαγγελματική επιτυχία "

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

 

Σεμινάριο υψηλού γαστρονομικού ενδιαφέροντος, πραγματοποιήθηκε στους εργαστηριακούς χώρους του ΙΕΚ, για τους πρωτοετείς καταρτιζόμενους της ειδικότητας Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας.

Το θέμα του σεμιναρίου ήταν η Οδύσσεια διατροφή.

Τρία ήταν τα γεύματα των αρχαίων Ελλήνων:

το «Άριστον» (πρωινό), το «Δείπνον» (το κύριο γεύμα της ημέρας ) και το «Δάρπον» (απογευματινό).

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν ο συνδυασμός της γνώσης που προκύπτει από τον Όμηρο για τις διατροφικές συνήθειες των Κερκυραίων εκείνης της εποχής και το τι προσέφεραν στα συμπόσια που διοργανώνονταν προς τιμήν του περιπλανώμενου Οδυσσέα.

Από ανθρωπολογικής και λογοτεχνικής προσέγγισης, η περιπλάνηση αυτή του Οδυσσέα, μπορεί να μας δώσει στοιχεία να κατανοήσουμε την διατροφή του αρχαίου κόσμου.

Παρουσιάσθηκαν ομηρικές συνταγές που κατά την ελληνική μυθολογία η Ναυσικά , η κόρη του βασιλιά των Φαιάκων Αλκίνοου, παρέθεσε στον Οδυσσέα και στους συντρόφους του:

  • Αρνάκι με ελιές , θυμάρι και κριθάρι
  • Χοιρινό με μήλα και σιτάρι
  • Ανθότυρο με μέλι
  • Σαρδέλες γεμιστές με σταφίδες και διάφορα αρωματικά , τυλιγμένες με αμπελόφυλλα και μαγειρεμένες με σύκα και γλυκό κόκκινο κρασί

Την επίδειξη και παρουσίαση των πιάτων, επιμελήθηκαν, ο Αυλωνίτης Κωνσταντίνος εκπαιδευτής της σχολής και Chef του ξενοδοχείου Aeolos Βeach Resort , ο κ. Ζέρβας Κωνσταντίνος του ξενοδοχείου Kontokali Bay Resort and Spa, ο Chef κ. Μπαρμπάκης Θωμάς του ξενοδοχείου The Olivar Suites και οι συνεργάτες τους.

Η Διεύθυνση του ΙΕΚ Τουρισμού Ιονίων Nήσων ευχαριστεί θερμά τον Όμιλο Βούλγαρη και τον General Manager κ. Τσίγκανο για την υποστήριξη της σχολής.