Από 30 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2020 θα πραγματοποιηθεί στο Εκπαιδευτήριο του Ι.Ε.Κ Κέρκυρας Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Ελληνικής δημιουργικής κουζίνας και σερβιρίσματος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.
Το brand name της Κέρκυρας πόλος έλξης όλων των Ευρωπαίων και μη έκανε τον διαγωνισμό να έχει πολύ μεγάλη συμμετοχή.
Συνολικά 7 χώρες με 11 συμμετοχές: Ιταλία (3), Σερβία (2), Κύπρος (2), Σλοβενία (1), Πορτογαλία (1), Γαλλία (1) και Ελλάδα (1) Ι.Ε.Κ Κέρκυρας.
Κάθε ομάδα απαρτίζεται από μαθητές, μαγειρικής (2) και τραπεζοκόμο (1) και έως συνοδούς (2) και συνολικά 5 άτομα.
Ο διαγωνισμός δημιουργικής ελληνικής κουζίνας περιλαμβάνει 4 πιάτα Ελληνικής κουζίνας, καθώς και σερβίρισμα των φαγητών με συνοδεία Ελληνικού κρασιού από τον τραπεζοκόμο της κάθε ομάδας. Όλα τα παραπάνω θα αξιολογηθούν από δυο ξεχωριστές κριτικές επιτροπές.
Για την αρτιότερη παραμονή, διατροφή και γνωριμία της Κέρκυρας έχουμε σχεδιάσει ένα πρόγραμμα για το τετραήμερο παραμονής των διαγωνιζόμενων με σκοπό να δώσουμε το καλύτερο δυνατόν στις φιλοξενούμενες χώρες.
Πιστεύουμε ότι αυτός ο διαγωνισμός αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για όλους εμάς, τον αντιμετωπίζουμε με μεγάλη σοβαρότητα και προσοχή και τέλος είμαστε βέβαιοι ότι θα δώσει μεγάλη προβολή στο Ι.Ε.Κ, στο Υπουργείο Τουρισμού, στην Κέρκυρα και γενικότερα στην χώρα μας.
Ο κύριος σκοπός του διαγωνισμού είναι πέρα από το μοντέλο υγιούς ανταγωνισμού και γνώσης, η δυνατότητα να προσεγγίσουμε τους νέους μας και να τους αγκαλιάσουμε με τις έννοιες της φιλίας και ειρηνικής συνύπαρξης όλων των Λαών.
Σύμφωνα με το όραμα των προγόνων μας για μια Ευρώπη χωρίς σύνορα, ανεκτική, φιλική και πάνω απ’ όλα Δημοκρατική.